Vedlikehold av vedovnen

Opptenning

Når du fyrer opp i vedovnen, anbefaler vi at du bruker opptenningsbriketter. Dette sikrer god opptenning, siden opptenningsbriketter er utformet til å brenne klart og rent i lang tid. Ved bruk av aviser eller lignende, blir resultatet en uensartet, dårlig og forurensende forbrenning.

Les mer og se hvordan du fyrer korrekt opp.Tømming av aske/rengjøring

Vedovnen skal tømmes for aske når askelaget i bunnen blir for høyt. Det gjør du enkelt med askeristen. Den sikrer at asken faller ned i skuffen. Pass alltid på at vedovnen er kald når du rengjør den. Du må aldri bruke vann på vedovnen. Vi anbefaler at du ikke bruker en vanlig støvsuger til asketømming, da asken vil ødelegge støvsugeren.

 

Rengjøring

Ved rengjøring er det lurt å ta noen forholdsregler. Hvis du bruker støvsuger, må du montere børstehodet, eller du kan bruke en tørr klut. Vi anbefaler at du ikke bruker en vanlig støvsuger til asketømming, da asken vil ødelegge støvsugeren.

 

Spray

Hvis det blir riper i den varmebestandige malingen på utsiden av ovnen, anbefaler vi at du utbedrer skadene med Senotherm-sprayen. Denne kan brukes til alle typer vedovner fra VARDE.

 

Glassrens

Får å kunne nyte synet av ilden fullt ut, bør du holde glasset rent. Hvis du fyrer korrekt i ovnen, vil glasset i utgangspunktet automatisk brenne rent. Hvis det likevel blir behov for å rengjøre glasset, bør du ikke følge det gamle rådet om å bruke vann og aske, da asken kan inneholde småstein som kan lage riper i glasset.

Vi anbefaler i stedet at du bruker vår glassrens i kombinasjon med Easy Clean-svampen, som er spesiallaget for dette formålet.

Se videoen her.

 

 

VARDE STOVES - Cleaning the glass on a VARDE stove from Varde Ovne on Vimeo.