Hva kjennetegner er VARDE-ovn?

Det skal være enkelt å ha vedovn. Alle ønsker seg en vedovn som er lett å betjene og med minimalt vedlikehold.

 

Design og funksjonalitet

Vi har tenkt mer på detaljene på en vedovn fra VARDE. Vi har plassert luftreguleringen på ovnene våre ergonomisk korrekt, slik at det er lett å styre lufttilførselen i forbindelse med fyringen. Brennkammeret er lett å rengjøre, og med risten i bunnen er det enkelt å tømme asken uten unødvendige støvutslipp.

Håndtaket på ovnsdøren til flere av VARDEs ovner er varmebeskyttende, slik at det ikke er nødvendig å bruke hanske for å åpne og lukke døren. Varmebeskyttende er imidlertid et ord som kan forstås på forskjellige måter. For noen kan håndtaket virke behagelig og for andre kan det føles så varmt at de likevel foretrekker å bruke hanske. Håndtaket blir imidlertid aldri så varmt at du kan brenne deg på det.

Varmen fordeles godt ut i rommet på grunn av konveksjonsprinsippet, som betyr at luften suges inn gjennom varmekanaler. Dette er et typisk kjennetegn ved en vedovn fra VARDE. I tillegg er vedovnene våre utformet på en måte som gjør at de passer inn i ethvert hjem.

 

Kvalitet

Vedovnene våre er produsert i solid håndverksmessig kvalitet, og døren, røykstussen og bunnristen er fremstilt i attraktivt, forarbeidet støpejern med flotte, elegante og usynlige sammenføyninger. Dette sikrer lenger levetid for de mest varmeutsatte delene i vedovnen.

Optimalt innsyn til flammene er viktig, og derfor er glasset i vedovnene våre laget av varmebestandig keramisk glass. Alle vedovnene våre har en såkalt ruteskyllingsfunksjon, som sørger for at glasset alltid er rent ved korrekt fyring.